Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Selasa, 14 Mei 2013

Tahniah @PDRMsia Bakal Terima KPN Dan TKPN Yang Baru.. Peguam Negara Bila Lagi ??Berkuat kuasa 17 Mei 2013, Tan Sri Khalid Abu Bakar yang memegang jawatan Timbalan Ketua Polis Negara akan di lantik sebagai Ketua Polis Negara yang ke 10 bagi mengantikan Tan Sri Ismail Omar yang bersara wajib.

Tan Sri Ismail Omar di lantik menjadi Ketua Polis Negara yang ke 9 pada 13 September 2010 setelah mengantikan Tan Sri Musa Hassan yang juga bersara wajib.

Bagi jawatan Timbalan Ketua Polis Negara pulak. Datuk Seri Mohd Bakri Mohd Zinin, Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman akan mengambil alih setelah Tan Sri Khalid Abu Bakar di lantik sebagai Ketua Polis Negara.Kedua-dua individu terbabit sememangnya terkenal dengan ketegasan di dalam melaksanakan tugas dan tidak akan berkompromi sekiranya sesuatu perkara yang melanggar undang-undang..

Pisau kedah cuma berharap Peguam Negara akan di tukarkan kepada individu yang lebih tegas seiring KPN dan TKPN yang baru supaya pihak yang suka melanggar undang-undang dan suka membuat kekecohan di Malaysia akan segera di kenakan tindakan undang-undang

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog