Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Selasa, 24 September 2013

Bahaya !!! EXCO Kerajaan Negeri Kedah Menternak "Barua Pembangkang" Sebagai Punahsihat ?? #KedahAmanMakmur


Agak terkejut apabila Pisau Kedah baca satu email yang didedahkan Mctheory didalam blognya berkenaan tindakkan salah seorang EXCO di Kedah menggunakan khidmat "Barua Pembangkang" sebagai penasihat yang bakal "Punahsihat" sistem pentadbiran Kerajaan negeri.

Mai baca email yang diterima Mctheory...

Exco Kedah guna Penasihat dari PAS? 
Sungguh majmuk politik di Malaysia apabila ada Kerajaan menggunakan Penasihat dari pihak Pembangkang. Dan ianya berlaku di Kedah. Hanya di Kedah. 
Segala perancangan dilakukan dengan cukup teliti. Habis seluruh sistem dikawal oleh beliau. Adakah Kerajaan Kedah dibawah kepimpinan Dato Paduka Mukhriz Mahathir bakal mencipta sejarah dan mengulangi kesalahan Kerajaan terdahulu? 

Siapa Penasihat Khas ini? Dan kenapa beliau sangat dipercayai oleh seorang Exco di Kedah? Adakah Exco ini tak tahu atau buat-buat tak tahu? Menerima maklumat dan nasihat serta cadangan daripada lawan untuk isu besar di Kedah? 

Mungkin Dato Paduka Menteri Besar perlu kaji balik kedudukan Exco ini dan jangan apabila nasi sudah menjadi bubur baru nak tersedar. 

Jika tiada tindakan segera maka tunggulah pendedahan selepas ini yang akan merungkai siapa orang ini. Jangan gadaikan perjuangan untuk kerusi Naib Presiden. BERANI BERUBAHhat serta cadangan daripada lawan untuk isu besar di Kedah? 

Mungkin Dato Paduka Menteri Besar perlu kaji balik kedudukan Exco ini dan jangan apabila nasi sudah menjadi bubur baru nak tersedar. 

Jika tiada tindakan segera maka tunggulah pendedahan selepas ini yang akan merungkai siapa orang ini. Jangan gadaikan perjuangan untuk kerusi Naib Presiden. BERANI BERUBAH.
Ternyata dari siasatan awal pihak TMK  mendapati ada kebenarannya salah seorang EXCO Kerajaan Negeri Kedah menggunakan "Barua Pembangkang" sebagai "Punahsihat".

Agar sukar difahami dan ianya tidak masuk akal langsung apabila bagi seorang yang dalam jiwanya diterapkan dengan penentangan dasar-dasar kerajaan boleh menjadi penasihat kepada individu yang memegang jawatan terpenting dalam struktur kerajaan.

Diharapkan perkara ini dapat diatasi terlebih awal sebelum "Barua Pembangkang" terbabit bertukar menjadi virus dan merosakkan pentadbiran Kerajaan Negeri seperti mana yang pernah terjadi dalam pentadbiran Kerajaan Negeri sebelum ini.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog