Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Rabu, 21 Mei 2014

Al-Fatihah " YTM Tunku Bendahara Kedah Mangkat "Alfatihah

Yang Teramat Mulia Tunku Bendahara Kedah Tan Sri Tunku Annuar Alhaj ibni Almarhum Sultan Badlishah, Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah mangkat pada jam 12.20 pagi di Ipoh.

Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Muhkriz Tun Mahathir dalam satu kenyataan berkata, jenazah almarhum akan disemayamkan di Dewan Penghadapan, Istana Anak Bukit, Alor Setar bagi penghormatan terakhir pada sebelah pagi oleh para pembesar dan orang kenamaan, manakala oleh orang ramai mulai pukul 1 petang hingga 3 petang.

Jenazah akan dimakamkan di Makam Diraja Langgar selepas solat asar.

Bendera negeri, Persekutuan dan lain-lain akan dikibarkan pada separuh tiang sepanjang tempoh perkabungan selama tiga hari sehingga 23 Mei dengan semua bentuk hiburan, keramaian dan perayaan adalah dibatalkan.

Sebagai penghormatan ke atas kemangkatan Tunku Bendahara Kedah, Pengerusi Jemaah Pemangku Sultan Kedah, hari ini diisytiharkan sebagai hari cuti peristiwa bagi seluruh Kedah

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...