Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Rabu, 25 September 2013

Kantoi !!! Lagi Pendedahan Panas Yang Memalukan @cmlimguaneng Dan DAP


Pendedahan demi pendedahan telah membuktikan bahawa tiada amalan demokrasi didalam kepimpinan DAP.

Sebelum ini Pisau Kedah ada menceritakan tindakkan orang suruhan Guan Eng mewujudkan "Kongres Khas" bagi mengekalkan Dinasti LIM dalam CEC yang bakal di lakukan semula Ahad ini.(Klik Sini)

Pemilihan CEC DAP terpaksa dilakukan semula setelah keputusan CEC DAP pada Disember tahun lepas terdapat unsur-unsur penipuan.

Terbaru pulak.. Satu pendedahan telah di lakukan Bekas Pengerusi DAP Kedah bahawa terdapat perancangan dalam DAP Pusat untuk menyekat amalan demokrasi dalam DAP..

ALOR SETAR - DAP pusat memang mempunyai perancangan menjatuhkan bekas kepimpinan parti itu di Kedah.

Bekas pengerusinya, Lee Guan Aik mendakwa mengetahui perkara itu dalam perjumpaan dengan Thomas Su, yang dilantik penasihat dari Pusat bagi DAP Kedah.

“Dalam perjumpaan itu, beliau secara terang mengakui mahu mengambil alih jawatankuasa negeri ini sebelum mesyuarat agung tahunan (AGM) berlangsung.

“Dia menyebut bahawa jika tidak berbuat demikian, sudah tentu kumpulan saya akan menang dalam pemilihan kelak. Saya ada semua bukti percakapannya yang dirakam semasa perjumpaan itu berlangsung,” katanya di sini, semalam.

Beliau berkata, rakaman suara berdurasi lebih 40 minit itu akan disimpan sebagai bukti bahawa ada usaha untuk menyekat amalan demokrasi dalam DAP.

“Rakaman suara ini berbahasa Cina. Buat masa ini, saya tak boleh dedahkan mengenai kandungannya,” katanya.

Guan Aik berkata, ia jelas menunjukkan bahawa ada pihak cuba menyekat demokrasi dalam DAP dengan tindakan yang tidak mengikut perlembagaan parti.

Menurutnya, tindakan DAP Pusat mengambil alih pentadbiran DAP Kedah dengan melantik jawatankuasa interim pada Jun lalu adalah tidak wajar.

Katanya, jawatankuasa interim DAP Kedah yang dipengerusikan Zairil Khir Johari Abdullah melantik beberapa individu tanpa mengikut perlembagaan parti.

Pada dasarnya, mereka boleh melantik individu itu jika menjadi ahli sekurang-kurangnya dua tahun.

“Tetapi pelantikan itu tidak ikut saluran. Pada saya, DAP sekarang dicemari dengan orang yang suka meracuni antara satu sama lain,” katanya.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog