Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Rabu, 9 Oktober 2013

Hot !!! Ijtimak Tarbawi PAS Jadi Medan Pemuda PAS Jatuhkan Mat Sabu Dan Menaikkan Ulama #KedahAmanMakmur


Ijtimak Tarbawi PAS yang diadakan di Pagoh, Muar baru-baru ini gagal menarik ramai peserta. Tinjauan mendapati ramai peserta dari kalangan mahasiswa dan ada yang datang sejauh daripada Pulau Pinang!

Perkumpulan ini nampaknya telah menjadi medan bagi Pemuda PAS menolak Mat Sabu dan kumpulan bukan ulama' dari menerajui PAS. Bagaimanapun, Pemuda PAS jelaslah bukannya dari kalangan yang berani bersuara apabila hanya berani menabur flyer di Ijtimak tersebut.
Namun begitu, tindakan Pemuda PAS itu cepat mendapat reaksi dari golongan bukan ulama, bila ulama dituduh gila kuasa. Ingatkan dalam parti yang mengaku sebagai parti Islam, mereka tak berebutkan kuasa, rupanya ada juga perbuatan adu domba untuk merebut kuasa ni.

Eloklah... PAS buatlah lebih banyak lagi Ijtimak. Maka akan lebih banyak le lagi adu domba di kalangan pemimpinnya. Namun begitu, bukanlah apa yang dirumuskan diakhir Ijtimak itu yang penting buat pemimpin PAS, tetapi ialah berapa yang mampu dikumpul hasil dari perkumpulan-perkumpulan yang besar seperti itu. Atas sebab itulah, kerja-kerja menadah kopiah ini tak akan ada noktahnya dalam PAS.

Sumber :- D'Tenggara


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog