Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Khamis, 20 Mac 2014

Gila !!! Anwar Puji Diri Sendiri Dalam Isu Pesawat MH370 #PRKKajang #KajangMove


Apa... Anwar si kaki peliwat kata dia yang layak mengendalikan misteri kehilangan pesawat MH370 berbanding Najib..??

KAJANG: Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim terus mencanang dirinya sebagai pemimpin yang paling layak mengendalikan misteri kehilangan pesawat MH370 berbanding Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

"Esok (hari ini) pukul tiga ada lagi media nak wawancara saya..sebab mereka kata kalau wawancara saya, saya boleh jawab. Kalau wawancara Najib, Najib beri kenyataan saja. Jadi lebih baik saya ganti dia.

"Sekarang ini terbalik. Daripada nak padamkan Anwar, sekarang semua media antarabangsa mula wawancara saya semula," katanya dalam satu ceramah di Sungai Sekamat, malam tadi.

Anwar juga terus memperlekehkan Najib sebagai tidak berani berdepan dengan media antarabangsa.

Ujarnya, kegagalan Najib berbuat demikian memalukan dan mencerminkan ketidakmampuan pemimpin nombor satu negara itu berhadapan dengan dunia bagi menangani krisis tersebut.

Tambahnya lagi, Malaysia sudah cukup malu dengan kelemahan kerajaan menguruskan insiden tersebut yang sehingga hari ini masih menemui jalan buntu.

"Kalau orang tak boleh tanya orang nombor satu di Malaysia, nak tanya siapa lagi? Dia (Najib) bertanggungjawab. Saya hairan sebab satu dunia mengatakan dia tak sanggup berdepan dengan media antarabangsa. Dia biasa dengan Utusan dan TV3 saja.

"Dalam kes MH370 ini, selain mendoakan keselamatan mereka, kita tahu berkecamuk, lemahnya pimpinan negara ini khususnya Perdana Menteri yang pada hemat saya tidak layak terus memimpin negara kita. Itu menunjukkan kelemahan yang mengejutkan dunia," ujarnya.

Dalam ceramah yang sama, Anwar dalam pada itu terus menghentam kerajaan berhubung penglibatan bomoh yang katanya hanya menjadi 'nilai tambah' yang bukan saja memalukan negara, malah menjatuhkan maruah umat Islam negara ini.

Ahli Parlimen Permatang Pauh itu berkata, beliau akan menjalankan tanggungjawab 'membanteras' perkara syirik tersebut walaupun telah diugut saman oleh bomoh berkenaan.

"Tiga malam lalu Tok Guru Haron Din kata kepada saya supaya memastikan setiap ucapan saya mesti menegur dan beritahu umat Islam bahawa kerja syirik jangan kita subahat, dan keduanya ianya memalukan, menjatuhkan maruah umat negara kita. Jadi saya jalankan tanggungjawab saya," katanya.

Ketika negara menjadi tumpuan masyarakat dunia, kemunculan tiba-tiba 'bomoh jutawan' di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) baru-baru ini yang kononnya ingin membantu mencari pesawat itu, memburukkan lagi keadaan.

Rakaman ritual bomoh itu yang dimuatnaik ke laman internet menjadi viral dan menyaksikan ratusan video 'parody' dari seluruh negara dihasilkan masyarakat dunia.

Selain mentertawakan Malaysia, mereka juga mengkritik perbuatan tidak masuk akal bomoh itu.

Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) telah mengeluarkan kenyataan bahawa tindakan tersebut adalah bercanggah dengan ajaran Islam dan akan mengambil tindakan terhadap bomoh itu- Antara Pos

Kesian Pisau Kedah tengok Anwar Ibrahim yang tak habis-habis gila meroyan nak jadi PM Malaysia sehinggakan sanggup mengangkat diri sendiri untuk dipuji.

Sebelum nak puji diri sendiri tu.. Anwar Ibrahim kencing dulu la dalam tempurung dan kemudian suluh muka sendiri kat dalam tempurung tu sebelum nak puji diri sendiri.

Peliwat seperti Anwar Ibrahim layak ka jadi Perdana Menteri Malaysia ?.


6 ulasan:

Awanama berkata...

Kimaklah lu sheikh anu war al juburi, penyondol lubang taik.. memalukan parlimen malaysia dgn adanya ketua pembangkang sebagai peliwat tegar ini.. jam omega sendiri hilang pun tak boleh nak jawap .. you ulang, i saman !!

Pada rakan rakan di Kajang, jgn lupa kibarkan ' bendera underware XXL berwarna putih ' di depan hidung al juburi dan penyokong penyokongnya sama seperti kepada penyokong mustapha ali al buriti

Awanama berkata...

Macam sial la lu Anwar Al Juburi.....ko aje la yg layak, hakikat ko sebenarnya layak masuk lubang kubur, merosakkan negara Malaysia yg ku cintai ini.....haram jadah tua kutuk , tua tak sedar diri, pencaci DAP angkat najis .

Awanama berkata...

Ya Allah selamatkanlah Malaysia demi anak2 dan generasi akan datang. Amin.

Awanama berkata...

Anwar ke? Khhhaaaakkk tui konek sendiri tak bolih handle asyik nak toron mana lubang yang ada, inikan pula nak handle kes MH370. Jam omega tu hang cari dulu.
Muka memang tak tau malu masuk bakul naik lift tekan tingkat 4 cm bolih lah.

Awanama berkata...

npk sgt gila kuasa..kemaruk tul mamat ni smpi urat malu da ptus tptus sdh..sdh2 la tu ada lbh baik fkir psl rayuan d mahkamah nt dr trus mnrus menekan dn buruk kn kerajaan..

Awanama berkata...

Dia kata najib x layak jd pmimpin no 1 negara.abis sapa yg layak?? Dia yg lbh layak? PRU13 x leh lwn najib layak apa nya?? Kalah kn najib dlu dlm PRU.itu sja.mampu kah ??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog