Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Khamis, 20 Mac 2014

Melampau !!! @cmlimguaneng Mendesak Kementerian Pertahanan Dedahkan Maklumat Sulit Ketenteraan


Semua sedia maklum bahawa sesuatu projek melibatkan kepentingan pertahanan Negara yang di ambil oleh Kementerian Pertahanan Malaysia adalah perkara yang sulit dan sepatutnya di selindung kerajaan dari pengetahuan umum.

Tapi yang menjadi persoalan bagi Pisau Kedah.. Mengapa Lim Guan Eng beria-ia sangat ingin mengetahui segala maklumat penuh tentang cadangan Kementerian Pertahanan mahu mengubah Pangkalan Tentera Udara DiRaja Malaysia (TUDM) di Teluk Air Tawar, Butterworth.?


GEORGETOWN: Kerajaan Pulau Pinang meminta Kementerian Pertahanan menghantar seorang wakil untuk memberi penjelasan penuh berkaitan cadangan memindahkan Pangkalan Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) di Teluk Air Tawar, Butterworth, kata Ketua Menteri Lim Guan Eng.

Beliau berkata, kerajaan negeri sudah menghantar surat kepada kementerian minggu lalu, berhubung perkara itu dan satu mesyuarat akan diadakan pada 26 Mac ini bagi membincangkan cadangan berkenaan.

"Kami ingin meminta penjelasan daripada Menteri Pertahanan tentang kepentingan projek berkenaan kepada penduduk di negeri ini, dan jika tiada penjelasan dari pusat, kami tidak akan menyokong projek itu," katanya dalam sidang akhbar hari ini.

Lim berkata, Kementerian Pertahanan seharusnya berbincang dengan kerajaan negeri sebelum membuat keputusan untuk memindahkan pangkalan itu.- HM
Bagi Pisau Kedah tentu ada sebab yang melibatkan strategi pertahanan Negara yang memerlukan Pangkalan TUDM tersebut di pindah ke kawasan lain. Tak ada keperluan untuk Lim Guan Eng hendak mengetahuinya strategi tersebut sepenuhnya.

Harus ketahui, Kerajaan Malaysia melalui Kementerian Pertahanan juga tidak akan melakukan sesuatu projek membabitkan Pertahanan Negara sekiranya ianya tidak ada kepentingan untuk strategi mempertahankan negara. Malahan sesuatu projek yang dibuat melibatkan Pertahanan Negara ianya atas pemohonan Angkatan Tentera Malaysia yang mempunyai pakar-pakar strategi ketenteraan.

Terlalu bahaya bagi negara sekiranya strategi pertahanan ketenteraan didedahkan kepada umum dan tambahan pulak didedahkan kepada Lim Guan Eng yang merupakan pemimpin DAP yang mempunyai hubungan kuat dengan parti PAP yang mentadbir Singapura. Malahan Singapura juga merupakan satu-satunya negara di Asia terdapatnya pangkalan ketenteraan Israel. Tidak hairan la di Singapura, Lim Guan Eng mempunyai satu pejabat besar di sana dan digunakan untuk membuat perhubungan diplomatik dengan Israel.

Kementerian Pertahan Malaysia perlu bertegas dan tidak terlalu mengikut permintaan Lim Guan Eng yang mahu segala maklumat didedahkan kepadanya. Segala rahsia ketenteraan adalah sulit bagi mengelak di ketahui oleh musuh yang mahu mengancam kedaulatan negara bila-bila masa sahaja.


2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

T'kasih Pisau Kedah - artikel Yg. BERNAS sekali!

Dan ENCI betul si media-media besar Barat-ZIONIS DAJAL seolah macm. suka sgt bila jadi kecoh; saya syak keluarga mangsa tu DIHASUT si PEMBANGKANGPELIWATSONGSANG utk. MENGAMOK, supaya dpt. menunjukkan seolah K'jaan kita 'lemah'! K'jaan kita jgn. TUNDUK dan salahkan POLIS kita yg- berhak mengawal keadaan huru-hara itu!

Lihat pengkalan tentera US di Diego GarCIA telah membatalkan semua penerbangan selama 3 HARI pd. hari MAS hilang (Pengkalan ini juga ada 2, 000 pekerja bukan tentera contohnya kontaktor dll – di http://www.militaryinstallations.dod.mil/pls/psgprod/f?p=132:CONTENT:0::NO::P4_INST_ID,P4_INST_TYPE:930%2CINSTALLATION – tapi latarbelakang dan pergerakan pekerja-pekerja ini dan pelawat –pelawat ditapis/dikawal dgn. ketat, dan kenderaan bermotor persendirian tak dibenarkan)!

Maka, K’jaan kita JANGANlah nak PERCAYA sgt. si KAPIR DAJAL Intelligence CIA/Pentagon-MI6-NATO (Barat) (yg. sebenaqnya sudah dikuasai Mossad-Israel/ZIONIS)! CIA dan ejen tempatannya dr. PENGGANAS Red Bean serta PEMBANGKANGPELIWATSONGSANG, tak habis-habis nak mengalih perhatian dari DIEGO GARCIA di tengah Lautan Hindi! Dan pi MAMPOSlah si DALANG-DUA-MUKA White HouseZIONIS itu!

Lagipun, hairan betul media-media besar Barat-Zionis terutamanya CNN, tak lansung bangkitkan kenapa pengkalan militari US di Diego GarCIA ini, dgn. sistem satelit yg. pasti amat canggih, tak dapat kesan lansung MAS di RADARnya, kalau kononnya melintasi Lautan Hindi ke atas Kepulauan Andaman dari awal lagi!

Sedgkn tentu pengkalan militari US ini akan memantau seluruh Lautan Hindi di RADARnya utk. kemungkinan ia disasarkan ‘teroris’ melaui laut atau udara, termasuk melalui peluru berpandu (yg. takkan ada radar pun). Tapi CIA/Pentagon sebelum ini tahu pula MAS dah ‘terhempas’ di Lautan Hindi – sekarg. dah nafi pula! Lihat di di http://maelpengerang.blogspot.com/2014/03/mh370-prayformh307-kenapa-satellite.html, Kenapa Satellite Amerika Gagal Kesan MH370? , March 15, 2014; dan https://www.facebook.com/PeopleForTrueRuleOfLaw/posts/10203269067105644, A MILITARY HIJACK BY AMERICAN AWACS PLANES (over patent rights owned by a Rothschild)?

Lihat di http://beforeitsnews.com/global-unrest/2014/03/flight-mh370-mystery-diego-garcia-suspended-all-flights-on-march-8th-for-72-hrs-2458394.html:

Flight MH370 Mystery. Diego Garcia Suspended All Flights On March 8th for 72 hrs.

March 19, 2014
(Before It's News)

By now, it should be obvious to people they are hiding something in Diego Garcia. The latest info just piles on top of a mountain of evidence that flight 370 is in a hangar in Diego Garcia.

….Notice they have completely erased all posts between March 6th, and March 9th. There is some very weird stuff going on down in creepy Diego Garcia, a place where the US operates completely independant of the constitution.

Edit to add, here is a link to the Diego Garcia Passenger facebook page with the March 8th flight schedule. Notice all other flight schedules throughout the month all had several flights schedules. The fact that no flight were scheduled for 3 days during the time MH370 went missing, all maintenance crew most likely were off on leave. Great time to sneak in an aircraft.

https://www.facebook.com/pages/Diego-Garcia-Passenger-Terminal/242934902443795

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).


Tanpa Nama berkata...

PEMBETULAN: (perenggan kedua)

Dan BENCI betul si media-media besar Barat-ZIONIS DAJAL seolah macm. suka sgt bila jadi kecoh; saya syak keluarga mangsa tu DIHASUT si PEMBANGKANGPELIWATSONGSANG utk. MENGAMOK, supaya dpt. menunjukkan seolah K'jaan kita 'lemah'! K'jaan kita jgn. TUNDUK dan salahkan POLIS kita yg- berhak mengawal keadaan huru-hara itu!

Makcik Sambal Belacan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog