Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Ahad, 3 Mac 2013

Semua Orang Perlu Baca Mesej Dari Anggota Keselamatan Yang Berjuang Di Lahad Datu #Pray4SabahApa yang Pisau Kedah nak kongsikan merupakan mesej dari seorang anggota Polis yang terlibat dalam operasi menentang penceroboh di Lahad Datu. 

Sebagai rakyat Malaysia yang bertanggungjawap. marilah kita sama-sama mendoakan keselamatan anggota yang sedang berjuang di sana demi mempertahankan keselamatan dan kedaulatan Malaysia. Jangan mempolitikkan isu keselamatan negara.
"Kami orang2 polis tdk akn berundur...biar­ putih tulang.. Jgn putih mata....."

Teringat kata2 terakhir salah seorang pejuang bukit kepong... Dan hari ini....semangat­ yg sama msih mengalir dlm diri kami...... Kpd yg terus pertikaikan... Ucapkn lah seribu tomahan..cercaa­n... Katalh apa shj semahu kalian..yg nyata... PERJUANGAN KAMI BUKAN SANDIWARA...kam­i POLIS DIRAJA MALAYSIA... Siapa saja kerajaan yg memerintah..kpd­ mereka kami taati.... NYAWA YG MELAYANG KRN PERTAHANKAN NEGARA BKN SANDIWARA... BUKAN LAKONAN...BUKAN­ TEATER UTK TONTONAN KALIAN... BERHIJAB LAH SEDIKIT BILA BERBICARA...SAB­AH NEGERI DIBAWAH BAYU...BIAR BAYU MENJADI TAUFAN..TIDAK AKAN SEKALI KAMI SERAHKAN KALIAN KEPADA PETUALANG...BIA­R BERMANDI DARAH..BIAR HANCUR LUMAT TULANG BELULANG....KAM­I PDRM DAN ATM......BUKAN SEBARANG... kpd semua rakyat malaysia.. Meski kami xselalu dihargai... Meski jasa kami tidak terpandang...tp­ ketahuilah... Andai kata petualang negara sudah berdiri dihadapan kamu menghunus senjata mengalirkn darah kalian... Ketahuilah.. Darah kami sudah terlebih dahulu kering dimedan tempur.
Dan untuk itu...doakanlah­ yg terbaik untuk kami wahai teman wahai sahabat... Jgn terus memfitnah tanpa belas.. Krn negara kami ikhlas..
Krn negara kami tinggalkn segala kepentingan dan keluarga... Kalaupun tiada penghargaan mampu diberi.. Hentikanlah mengeji... Jagalah hati keluarga mereka.. Terakhir kalinya... KAMI POLIS DIRAJA MALAYSIA....
bkn polis beraja politik... Siapa pemerintah kpd mereka setia bersumpah.... JANGAN MEMPOLITIKN TUGAS KAMI... fikir dgn akal yg waras.. Bukan menyukat dgn sukatan dangkal...

Ayat dan tulisan dari anggota PDRM. Tiada sebarang suntingan untuk mengekalkan keaslian mesej tersebut.

Wassalam.

1 ulasan:

WSHAM berkata...

Allah sentiasa bersama kalian yang berada dihadapan demi tanah air tercinta..jangan mengalah dengan kata kata musuh..teruskan kan perjuangan anda wahai perwira negara...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog