Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Isnin, 15 April 2013

Akibat Video Lucah Spender Putih Stopa , Harakah Daily Telah Di Saman UMNOBaru Harakah Daily ada akai apabila UMNO telah mefailkan writ saman ke atas suara rasmi PAS itu di atas penerbitan artikel yang bertajuk " Mustafa Ceramah Di Dungun Dakwa UMNO Terlibat " pada tarikh 13 April 2013 yang lepas.

Yang bestnya bila dah kena saman lepas tu cabar pulak UMNO saman BERNAMA yang memetik laporan dari mereka.. Hey !!! hampa yang bawa keluar laporan pasai apa pulak nak di salahkan pihak lain ??

Anwar Ibrahim boleh la buat macam tu sepertimana isu dakwaan penglibatannya dalam pencerobohan di Lahad Datu... Media Filipina yang membuat laporan mengatakan dia terbabit dalam pencerobohan Lahad Datu , dia tak berani nak saman. Pihak media Malaysia yang memetik laporan tersebut pulak di saman.. KUALA LUMPUR: Umno hari ini menghantar surat tuntutan melalui peguamnya mendakwa Harakahdaily membuat fitnah kepadanya ekoran penyebaran video lucah.

Surat yang dikeluarkan oleh firma guaman Hafarizan Wan & Aisha Mubarak itu (gambar kiri) mendakwa Harakahdailly memfitnah Umno apabila menyiarkan berita bertajuk 'Mustafa ceramah di Dungun, dakwa Umno terlibat'.

Menurut surat peguam yang ditujukan kepada Ketua Pengarang Harakahdaily itu, Umno mendakwa berita itu mempunyai kata-kata fitnah ke atas Umno iaitu anak guam syarikat guaman ini.

"Artikel yang bertajuk 'Mustafa ceramah di Dungun, dakwa Umno terlibat' yang dilaporkan, diterbitkan dan/atau dibenarkan penerbitannya oleh pihak tuan yang jelas mempunyai kata-kata fitnah ke atas anakguam kami bertarikh 13 April 2013 adalah seperti berikut:-

"Dungun: Ketika blogger Umno menyebarkan berita kononnya Setiausaha Agung PAS Datuk Mustafa Ali meletakkan jawatan, beliau memberikan ceramah di markas PAS Kampung Molek dekat sini malam tadi.

"Dalam ceramah itu, beliau mendakwa Umno sudah terdesak sehingga sanggup memlemparkan pelbagai fitnah untuk menjatuhkan beliau dari arena politik tanah air.

"Bagi Mustafa, Umno bertanggungjawab terhadap fitnah yang dibuat ke atasnya melalui media.

"Ini adalah kebiasaan Umno, mereka sanggup guna taktik kotor dengan menyebarkan fitnah...saya adalah mangsa terbaharu fitnah Umno," katanya sebagaimana dilaporkan Bernama.


1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

kata Mustafa Ali
"kami PAS masih dapat hidup dan bernafas sebab UMNO"
"kami PAS masih dapat hidup dan bernafas sebab UMNO"
"kami PAS masih dapat hidup dan bernafas sebab UMNO"
"kami PAS masih dapat hidup dan bernafas sebab UMNO"
"kami PAS masih dapat hidup dan bernafas sebab UMNO"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog