Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Isnin, 8 April 2013

Hot !!! Peguam Bengap PKR Keluarkan Fatwa Mengekalkan Pemberian BR1M Satu Rasuah Pulak DahDalam program Pakatan Haram di Laguna Merbok semalam, N Surendran ( Peguam Bengap PKR ) menuduh janji mengekalkan pemberian BR1M yang di umumkan YAB DS Najib Razak dalam pelancaran " Aku Janji Barisan Nasional " beberapa hari yang lepas merupakan satu rasuah pilihanraya yang patut di kenaan tindakan undang-undang.

Kalau dah N Surendran mengatakan mengekalkan pemberian BR1M merupakan satu rasuah, kenapa tak di dakwa saja Kerajaan Malaysia yang kononnya merasuah rakyat sejak dari pemberian BR1M 1.0 pada tahun 2011 ??..

Sekiranya N. Surendran mengatakan BR1M merupakan rasuah pilihanraya, N Surendran juga menuduh rakyat Malaysia terdiri dari pelbagai fahaman parti yang menerima BR1M juga bersalah kerana menerima rasuah dari Kerajaan Malaysia??.

Apa punya bengap peguam PKR ni !!!

Pada February 2012 yang lalu, Ketua Pesuruhjaya SPRM, Datuk Seri Abu Kassim Mohamed telah memutuskan BR1M bukannya satu rasuah pilihanraya seperti yang di dakwa Pakatan Haram.
"Itu (BR1M) bukan rasuah," kata beliau semasa sesi soal jawab mengenai 'Memperkukuh Integriti dan Menghapus Penipuan Perolehan" pada Forum Perolehan Kebangsaan untuk Sektor Awam dan Swasta 2012 .
Semenjak Kerajaan Malaysia pentadbiran BN memberi BR1M, tidak pulak Kerajaan Malaysia memaksa atau meminta habuan dari penerima BR1M terdiri dari pelbagai parti di Malaysia supaya mengundi BN pada PRU 13.

Pisau Kedah tertanya-tanya juga apabila N. Surendran menuduh mengekalkan pemberian BR1M merupakan rasuah pilihanraya untuk menarik perhatian rakyat untuk mengundi. Bagaimana pulak dengan Manifesto Pakatan Haram PRU 13 yang diumumkan baru-baru ini untuk Pakatan Haram menarik sokongan rakyat pada PRU13 ini dengan tawaran bulan dan bintang ?

Apakah yang di tawarkan Pakatan Haram dalam Manifesto Pakatan Haram PRU13 itu tidak boleh di katakan rasuah ?? Apa yang di tawarkan Barisan Nasional dalam " Aku Janji " merupakan rasuah ??

Macam mana la orang macam N Surendren ni di gelar seorang peguam kalau tahap pemikiran lebih kurang macam Maffuz Omar saja... Memalukan !!!


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog