Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Rabu, 3 April 2013

Terbaru !!! Laman Web Ops Daulat Di Wujudkan Untuk Memberi Maklumat Terkini #OpsDaulat #PeaceSabah #ESSZONE #PahlawankuSudah hampir sebulan OPS DAULAT telah di lancarkan dan sehingga ke hari ini anggota keselamatan Malaysia masih lagi mempertaruhkan nyawa di Lahad Datu setelah di ceroboh oleh Rejim Lanun Sulu setelah di arahkan ketua mereka Jamalul Kiram III yang kononnya merupakan Sultan Sulu untuk menuntut Sabah dari Kerajaan Malaysia.

Bagi Pisau Kedah, tindakkan Jamalul Kiram III menghantar lanun-lanunnya ke Sabah bukannya bermotifkan hendak menuntut Sabah dari Malaysia sebaliknya Jamalul Kiram III menghantar lanun-lanunnya ke Sabah untuk mencetuskan suasana tegang di Sabah atas arahan pihak tertentu.

Sebagai rakyat Malaysia, Pisau Kedah menyokong segala inisiatif yang di lakukan Pasukan Keslamatan Malaysia termasuklah OPS Daulat... Sehubungan dengan itu satu laman web OPS DAULAT telah di tubuhkan ( Klik Sini ) bagi memberi maklumat tentang apa yang berlaku di Lahad Datu.
Ops Daulat yang dilancarkan baru-baru ini bertujuan untuk mempertahankan kedaulatan negara dari digugat anasir-anasir asing. Malaysia sebagai sebuah negara yang merdeka dan berdaulat tidak boleh membenarkan keselamatan dan kesejahteraan yang dibina dan dijaga selama 56 tahun digugat oleh pihak luar.

Ops Daulat telah dilancarkan pada jam 7 pagi 8 Mac 2013 yang lepas apabila pasukan keselamatan negara telah menggempur pengganas-pengganas bersenjata yang enggan meninggalkan Sabah setelah diberikan peluang selama 3 minggu untuk berbuat demikian. Setakat 25 Mac 2013, seramai 65 orang pengganas telah dibunuh, 110 orang ditahan di bawah Akta Kesalahan Keselamatan (Langkah-Langkah Khas) 2012 sementara sejumlah 416 orang telah ditahan atas pelbagai kesalahan termasuk berada dalam kawasan larangan "Ops Daulat."

Perkataan "Daulat" berasal daripada perkataan daulah dalam Bahasa Arab yang bermaksud kerajaan atau negeri. Takrifan "berdaulat" yang dimuatkan dalam Kamus Dewan Bahasa & Pustaka edisi keempat pula merangkumi; 1. bertuah, berbahagia; 2. mem­punyai kuasa (yg tertinggi): raja yg ~; 3. (merdeka dan) berkuasa atau berhak sepenuh­nya di atas urusan atau pemerintahan sendiri: negara yg merdeka dan ~; 4. mempunyai kedudukan yg tinggi dan berkuasa, berwibawa.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog