Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Selasa, 2 April 2013

Derita PAS Kedah Bertambah Di Sebabkan PKR Kedah

Politik di Kedah semakin kacau bilau. Pergolakan dalaman Pas yang tak sudah, diselangi dengan perebutan calon diantara parti. Kini, satu lagi hal yang memeningkan kepala Pas adalah parti PKR Kedah yang dilihat hidup segan mati tak mau.


Sudah la PKR tidak banyak membantu di Kedah ni, tapi bab nak letak calon, mereka diantara parti yang paling laju. Di Kedah sekarang, mengikut info yang TMK dapat, hampir semua kawasan yang sepatutnya di tanding oleh PKR mereka dah umumkan calonnya. Siap buat kenduri lagi! he he..


Kalau Azizan dan Pas Kedah masih bergelut untuk memutuskan calon yang muktamat, tapi PKR dengan selamber dan tebal muka umumkan calon mereka. Tindakan PKR mengumumkan calon lebih awal, telah mematahkan semangat jentera Pas yang selama ini bersusah payah bekerja dan berusaha melobi supaya tempat PKR boleh diambil oleh Pas.


Contohnya di Dun Bakar Bata, jentera PKR dikawasan tersebut boleh TMK katakan mati langsung. Kalau nak dikerahkan untuk pacak bendera pun takdak orang kot. Disebabkan PKR ni mana ada ahli, mungkin atas kertas memang nampak beratus ribu, tapi kalau hakikat yang sebenar, bagaikan tak wujud.


Pas Alor Setar pernah melobi untuk mendapatkan kerusi Dun tu untuk mereka tetapi hampa bila keputusan tetap memihak kepada PKR, malah PKR bertindak lebih berani dengan mengumumkan calon mereka si Eekmal, budak gemuk suruhan Anwar Ibrahim.
Di Kuala Kedah pula, bakal calon PKR, Dr. Azman, bakal mengantikan Ahmad Kassim, ahli parlimen Kuala Kedah yang langsung tak pernah buat kerja. Rasanya kerusi parlimen Kuala Kedah, Pas pun ada geli-geli nak tanding kerusi tu, tapi kecewa juga sebab PKR tetap bertegas untuk letak calon mereka.


Keadaan sama terjadi kepada Kulim Bandar Baharu, kerusi parlimen ditanding oleh mat muka bulan si Saifuddin Nasution, dulu dia pernah melingkupkan Lunas, kali ni nak hancurkan Kulim Bandar Baharu pula. Calon parlimen Merbuk PKR pula, ada dua nama, diantara IR Zamri atau Nor Azrina. Kedua-dua profile ini masih lagi diteliti...Baca Seterusnya...

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog