Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Isnin, 1 April 2013

Info Lahad Datu : Kisah Anak Allahyarham Inspektor Zulkifli Mamat Yang Menyentuh Hati #LahadDatuBagi yang belum mengetahui kandungan SMS terakhir dari Allahyarham Inspektor Zulkifli Mamat kepada isterinya yang tercinta. Inilah SMS yang terakhir dari Allahyarham.
Abang pergi bawa amanah berat, apa-apa yang terjadi, ayang mesti tabah,” demikian pesanan terakhir Allahyarham Inspektor Zulkifli Mamat, kepada isterinya, Nor Aziah Nor, sebelum bertolak untuk menjalankan tugas di Lahad Datu
Setelah hampir sebulan berlalu pemergian Allahyarham meninggalkan Isteri dan anak-anak ,kisahnya masih lagi terpahat di hati rakyat Malaysia


Foto
KELETAH Akmaruddin (kiri) dan adiknya Akhil menyentuh jiwa.
Ipoh: “Abah gi (pergi) Sabah... abah dah ninggal (meninggal),” itu ayat pertama yang keluar dari mulut anak sulung Allahyarham Inspektor Zulkifli Mamat, Mohamad Akmaruddin, 5, ketika disapa wartawan pada majlis penyerahan bantuan di Mes Pegawai Kanan, Pasukan Gerakan Am, Briged Utara, Hulu Kinta, Rabu lalu.

Tidak banyak maklumat diperoleh daripada kanak-kanak itu kerana dia seolah-olah cuba menyembunyikan perasaan sedih mengenai pemergian arwah bapanya.

Ketika ditemui, Mohamad Akmaruddin tidak berbeza daripada kanak-kanak lelaki sebayanya yang aktif dan suka bergurau, malah wartawan turut diajak bermain dan dipeluknya.

Dia mungkin belum mengerti pemergian insan tersayang dalam hidupnya.

KELETAH Akmaruddin (kiri) dan adiknya Akhil menyentuh jiwa.

Perbualan singkat dengannya mungkin sedikit sebanyak dapat memberi gambaran sebenar memori yang sempat dikongsi kanak-kanak itu - HM


Saksikan lah Video yang membuatkan Pisau Kedah mengalirkan air mata. Al- Fatihah kepada pejuang-pejuang Negara yang syahid mempertahan Tanah Air yang tercinta. Jasa-jasa yang tidak termampu di balas dengan nilai wang ringgit.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog