Makluman

Harap Maaf. Blog baru Pisau Kedah masih di dalam proses penambah baik setelah blog lama Pisau Kedah telah di godam pihak yang tidak bertanggungjawap. Kepada yang nak link blog anda dalam blog ini sila tinggalkan link di ruangan komen blog.

Pengikut

Sabtu, 4 Mei 2013

Perhatian !!! Permainan Politik Kotor Dan Keji Yang Akan Di Lakukan Pakatan Haram Esok #TolakPRTaktik Pakatan Rakyat untuk merusuh telah pun diketahui ramai. Mereka memulakannya dengan provokasi seperti membelasah penyokong BN serta ‘menyerang’ bilik-bilik gerakan BN dengan harapan BN akan bertindak balas sehingga terjadinya ketegangan.

Semalam, terdedah lagi satu taktik mereka memasang bendera-bendera kecil berwarna-warni di beberapa tempat di seluruh pelusuk Kuala Lumpur dan Selangor. Difahamkan ia merupakan pelan logistik himpunan ke arah rusuhan.

Selain itu, kita juga sudah mengetahui pelan Anwar Ibrahim untuk melarikan diri ketika rusuhan berlaku dan terdapat tiga negara pilihannya iaitu Amerika, Australia atau satu lagi negara yang masih ‘agak’ rahsia.

Sebelum semua ini terdedah, kita juga telah terlebih dahulu mendedahkan hujah-hujah mereka dalam berkempen, seperti mencari seorang yang menyerupai Anwar di Thailand untuk membuktikan bahawa bukan Anwar di dalam video aksi dengan China Doll. Namun, taktik itu terpaksa dibatalkan kerana ‘mamat Thai’ tersebut jauh terlalu muda untuk diyakinkan sebagai orang di dalam video.

Dua tiga minggu sebelum itu pula, para blogger telah terlebih dahulu menyatakan bahawa Anwar akan mengeluarkan surat dari Ulama tersohor Yusuf Qardawi bagi membuktikan konon beliau mendapat sokongan ulama.

Dan ternyata, Anwar benar-benar mengikut skrip dan surat itu pun dikeluarkannya semalam tetapi hari ini telah dibuktikan sebagai ditulis oleh anak Ulama itu tanpa kelulusan bapanya.

Kali ini, satu lagi taktik PR terdedah iaitu bahawa mereka telah pun menempah 10,000 baju T berlogo Barisan Nasional untuk dipakai ketika merusuh. Tujuannya adalah untuk memburukkan BN, sekali gus memudahkan huru-hara dicetuskan dengan terlebih dahulu berlakon untuk bergaduh dengan penyokong mereka yang lain. Mereka menjangka, pergaduhan itu akan merebak dan ‘menjangkiti’ penyokong BN dan penyokong PR yang lain.

Selalunya yang diupah untuk melakukannya adalah dari kalangan samseng dan juga anak-anak muda yang terkapai-kapai mencari arah tujuan yang langsung tidak memahami motif mereka di upah atau apakah kesan dari tindakan mereka. Sangka mereka ia adalah satu keseronokan dan mungkin juga perjuangan. Dengan itu, kita menyeru kepada ibubapa agar menasihati anak muda agar jangan mudah terikut-ikut dengan hasutan untuk membuat huru-hara.

Di masa yang sama, kita ingin mengingatkan rakyat Malaysia agar berfikir lebih panjang sebelum terpengaruh dengan apa-apa juga kekecohan yang berlaku di depan mata kita sepanjang pilihanraya. Jangan mudah melatah jika melihat pergaduhan, sebaliknya laporkan kepada pihak berkuasa untuk untuk mengambil tindakan.

Jangan jayakan segala perancangan huru-hara pembangkang. Biarkan mereka terjerit-jerit dan terlompat-lompat sesama sendiri. Jalankan tanggungjawab dan hak anda untuk mengundi dengan tenang.

2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Dia ni tak pnah trpikir ke 1 hari nanti akan menghadap Illahi, mungkin 1 hari nt bila dia nazak sakaratul maut ondaway dia mintak maap secara terbuka live di tv, dia ingat dgn mintak maap mcm tu akan trampun dosa dia pada agama,bangsa dn negara? Atau dia mmg xkan mintak maap? Mungkin dia rasa perjuangan dia betul dn diredhai Allah? Perjuangan sebegini adalah perjuangan Dajjal!

Tanpa Nama berkata...

Jom kita undi bn - ada intergriti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Arkib Blog